Poljoprivredne mašine... / Voćarske mašine...


12Sledeća

Traktorski kompresori za voćnake i vinograde

Kompresori za sakupljanje, obrezivanje i olakšano održavanje voćnjaka i vinograda. Kompresori obično kače na tri točke traktora. Isti su sastavljeni od jednog ili više rezervoara povezanih na filtar koji razdvaja zgusnuce od podmazivaca ili su opskrbljeni sa dvostrukim filtrom za reguliranje podmazivanja i automatskog sistema protiv zgusnuca sa automatskim pražnjenjem. Zaštitni poklopac usmjeruje rashladni vazduh na glavu kompresora i tako zašticuje sve delove u pokretanju. Proizvedeni vazduh prolazi kroz filtar i automatski se podmazuje prije nego dostigne zatraženi radni pritisak



Drobilica

Drobilica služe za sečenje izdanka loze, trave, slame, kukuruza, duvana, articoka, blitve, pamuka, stabala, itd. Drobilice imaju jaku ramsku konstrukciju od čelika, jedan elektricni rotor velikog prečnika koji je elektronski balansiran i postavljen na ležaje koji su odlično postavljeni i zašticeni te garantuju stabilnost i pouzdanost u radu.



Biodrobilica

Biodrobilica ima zadatak da drobi lišće, travu, grane, biljne otpatke, ostatke odobrezivanja i komade drva koji se uglavnom pretvaraju u prirodno đubrivo za vrtove i parkove. Smanjivanje na vrlo sitne delove biljnih otpadaka olakšava proces mešanja đubriva. Osim upotrebe za đubrivo dobijeni smrvljeni ostatci mogu se koristiti i za površinsko prorahljivanje.



Rezači drveta

Drvorezač je mašina koja seče drva u komade odredene veličine (trupac, panj, itd.) po uzdužnom delu s obzirom na drveno vlakno. Upotrebljava za pripremanje odgovarajucih drvenih komada kao gorivo u štednjaku, koltu, kaminu. Postoje drvorezači koji se pokreću elektricnim motorom i oni koji dobivaju energiju potrebnu za rad od priključnog vratila traktora.



Kosačice

Kosačice za negovanje i rezanje trave. Kosačice sa motorom posebno su preporučljive za rezanje trave i livada, parkova i velikih prostora... Veliki izbor proizvoda kosačica omogućava niz funkcija: sakupljanje i sabijanje trave putem cijevnog voda za usisavanje i sakupljanje