Servisna oprema... / Oprema za podmazivanje...


Prethodna 12

Dekalamit mazalica

U ponudi imamo dekalamit mazalice 500-1000gr sa mogućom upotrebom patrona za mast 400-800gr. Kvalitetna, profesionalna crna dekalamit mazalica se isporučuje sa gumenim crevom i glavom za podmazivanje sa tri ili četiri zuba.



Pneumatska dekalamit mazalica 500gr

Polupneumatska mazalica 400gr sa fleksibilnim, krutim crevom i četvorozubom glavom mazalice. Pneumatski dekalamit se prikopčava na kompresor i omogućava da se probije svako mesto koje se podmazuje.



Mazalice za podmazivanje

Kompletan asortiman mazalica za podmazivanje je od čelika ili mesinga, sa milimetaraskim ili colovnim navojem. Primer mazalica: ravne mazalice AM6, AM8, AM10, krive mazalice BM6 45, BM8 45, BM10 45, CM6 90, CM8 90, CM10 90, Pionir dinaraste mazalice... Mazalice su sledećih standarda: JUS.MC4.613 ili DIN71412, tj pionir mazalice JUS.MC4.611 ili DIN3404



Amerikan glava mazalice

U ponudi se nalaze još amerikan glava mazalica, pionir glava mazalice, gumena creva za dekalamit, patroni za mast, pištolji za mast... Amerikan glava za podmazivanje može biti sa tri ili četiri zuba. Pionir glava za podmazivanje može biti manja fi16 ili fi22mm. Crevo za dekalamit mazalicu je redovnih dužina 300mm, 600mm ili 1000mm. Pištolj za mast se montira na pneumatske mazalice.



Centralno podmazivanje

Sisteme centralnog podmazivanja karakteriše ispravno doziranje maziva za svaku pojedinačnu tačku, mogućnost praćenja celog sistema pomoću specijalne opreme, programiranje doziranje u toku radnog vremena, programiranje broja i dužine ciklusa podmazivanja i pauze u zavisnosti od zahteva mašina, kao i praćenje minimalnih i maksimalnih nivoa ulja i masti u cisternama. PREDNOSTI Automatizovano centralizovano podmazivanje nudi razne prednosti u odnosu na ručno podmazivanje: ► Poboljšava efikasnost mašine, povećavajući svoju produktivnost ► produžava prosečan vek trajanja mašine ► Izbegava skupe zastoje zbog nedovoljnog ili lošeg podmazivanja, a samim tim i smanjuje troškove popravke i rezervnih delova. ► Tačnim doziranjem se izbegava nepotrebni gubitci maziva, minimiziranje troškova i smanjenje rizika od ekoloških akcidenata. Omogućava da teško pristupačna područja budu pomazana, čime se izbegava potencijalno opasne situacije za operatera ► Omogućava programiranje doziranja puta prema specifičnim zahtevima mašine, kontrola funkcionalnost celog sistema preko posebnog kontrolnog uređaja ► Omogućava da se odgovarajuća količina maziva može podesiti za svaku tačku podmazivanja, čak i u fazama posle instalacije ► Olakšava ispunjenje zahteva sistema kroz upotrebu dodatnih modularnih komponenti, čime se omogućava promena parametara prema potrebama kupca